leirikoulu kuvakooste

 

 

Kuvat: Hector Hernandez 2011

Leirikoulu ja yhteistyö koulujen kanssa

Käpylän Klubin alueellisen lapsi- ja nuorisotyön kivijalaksi on muotoutunut leirikoulut. Leirikoulutoiminnan kautta alueen lapsiin ja nuoriin saadaan rakennettua hyvä henkilökohtainen yhteys ja tuntemus, jota voidaan hyödyntää koko Käpylän nuorisotyössä. Jokainen toteutettava leirikoulu suunnitellaan yhdessä luokan ja sen opettajan kanssa. Lisäksi koemme tarpeelliseksi tarjota opettajille lisää mahdollisuuksia tutustua lapsiin ja nuoriin myös luokkatilanteen ulkopuolella. Ja toisin päin.

Useimmat leirikoulut järjestetään Nuorisoasiainkeskuksen omistamassa leirikeskuksessa Meriharjussa Helsingin Vuosaaressa, jolloin luokalle ei tule matkakuluja. Leirikoulujen tärkein anti on kiireettömässä yhdessäolossa ja yhdessä tekemisessä. Usein leirikoulussa leivotaan, tiskataan astioita yhdessä, leikitään pihaleikkejä, lämmitetään saunaa, keskustellaan, kerrotaan kummitusjuttuja…

Näiden vuosien aikana Klubi on matkannut sadoissa leirikouluissa eri-ikäisten kanssa. Suurin osa retkistä on tehty Meriharjun leirikeskukseen Helsingin Vuosaaressa tai Kloogan leirikeskukseen Virossa, mutta myös Kittilässä, Vuolenkoskella, Prahassa ja Joensuussakin on käyty. Jo 8. peräkkäisenä vuotena olemme yhdessä alueellisen nuorisotyön sekä koulujen kanssa järjestäneet uusille 7-luokkalaisille ryhmäytymisleiripäivät.

leirikoulu, meriharju

Kuvat: Lea Mettovaara 2011