top of page
Klubin edessä oleva lehmä

Kenelle?

Klubi on matalankynnyksen kohtaamispaikka kaiken ikäisille vierailijoille. Klubilla käy päivittäin paljon lapsia ja nuoria ja välillä opettajia, lasten- ja nuorten kotiväkeä sekä entisiä Klubilla käyneitä nuoria että ohikulkijoita.

Pääasiallinen toiminta keskittyy lasten ja nuorten pariin, joille järjestetään arkisin ohjattua toimintaa. Lapsille ja nuorille järjestetyllä toiminnalla ei ole ikärajaa ja se on maksutonta. 

 

Ikärajattomuus on keino saattaa eri ikäisiä yhteen ja Klubi on hyvä paikka harjoitella kaveritaitoja. Klubi on turvallinen ja päihteetön kohtaamispaikka, jossa on aina aikuisia ohjaajia läsnä.

Mitä Klubilla tehdään?

Klubilla järjestetään sekä ohjattua toimintaa, että omatoimista ohjelmaa. Aikuisten ohjaajien järjestämiä ohjelmia ovat mm. leivonta ja biljarditurnaukset.

 

Lisäksi Klubilla on paljon erilaisia lautapelejä, kirjoja ja Aku-Ankkoja, askartelu- ja piirustusvälineitä, joiden kanssa voi touhuta niin yksin, omien kavereiden, uusien ystävien ja ohjaajien kanssa. 

Klubille voi tulla myös viettämään aikaa kavereiden kanssa tai vaikka tulla tekemään läksyjä.

Yksi suosituimmista aktiviteeteista on Klubin biljardipöytä, joka on säilyttänyt suosionsa lasten ja nuorten parissa kaikkien toimintavuosien ajan.

Klubille on tervetulleita kaiken ikäiset lapset ja nuoret, sekä aikuiset
Toimintaa järjestää koulutetut aikuiset nuoriso-ohjaajat

Kuka toimintaa järjestää?

Klubin ajesta lasten ja nuorten parissa  vastaa koulutetut aikuiset ohjaajat, jotka ovat aina paikalla Klubin ollessa auki. Ohjaajiin pääset tutustumaan yhteystiedot välilehdeltä.

Toiminnan järjestämisen takana on Käpylän Yhdyskuntaklubi ry josta nimi Käpylän Klubi on peräisin.  Se perustettiin 1995 lasten ja nuorten turvaverkoston kehittämiseksi yhteistyössä alueen eri viranomaisten, vanhempien sekä muiden asukkaiden kanssa syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Tila on yhteiskäyttötila, joka toimii myös asukastilana. Eli toiminnan takana on yhdistys.

Yhteistyötä koulujen kanssa

Klubi järjestää alueen koulujen kanssa tiiviissä yhteistyössä toimintaa, kuten erilaisia oppitunteja, erikoisempia ohjattuja välkkiä, retkiä sekä leirikouluja.

Klubin tiloja voi käyttää myös vanhempainyhdistyksien tapaamisiin tai oppituntien järjestämiseen.

Klubilla voi pelata, lukea tai vain pitää hauskaa
Tilasta löytyy biljardipöytä ja muuta tekemistä

Tila

N. 33 neliöinen tilamme sijaitsee Väinölänkadulla taloyhtiön alakerrassa. Tila on pieni, mutta muuntuva yhteiskäyttötila, joka lasten- ja nuortentilan lisäksi toimii asukastilana.  Muut yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat myös varata ja vuokrata tilaa omaan käyttöön.

Tilassa on pieni keittiö, jossa valmistetaan kahvia ja leivotaan pullaa. Keittiössä järjestetään välillä myös ohjattua helppojen reseptien kokeilemista ja leipomista. 

bottom of page