top of page

Leirikoulu

Käpylän Klubin alueellisen lapsi- ja nuorisotyön kivijalaksi on muotoutunut leirikoulut.  Jokainen toteutettava leirikoulu suunnitellaan yhdessä luokan ja sen opettajan kanssa. Koemme tarpeelliseksi tarjota opettajille lisää mahdollisuuksia tutustua lapsiin ja nuoriin myös luokkatilanteen ulkopuolella. Ja toisin päin.

Useimmat leirikoulut järjestetään Nuorisoasiainkeskuksen omistamassa leirikeskuksessa Meriharjussa, Helsingin Vuosaaressa, jolloin luokalle ei tule matkakuluja. Leirikoulujen tärkein anti on kiireettömässä yhdessäolossa ja yhdessä tekemisessä. Usein leirikoulussa leivotaan, tiskataan astioita yhdessä, leikitään pihaleikkejä, lämmitetään saunaa, keskustellaan, kerrotaan kummitusjuttuja ja istutaan nuotiolla.

Toimintavuosien aikana Klubin on matkannut sadoissa leirikouluissa eri-ikäisten kanssa. Suurin osa retkistä on tehty Meriharjun leirikeskukseen Helsingin Vuosaaressa tai Kloogan leirikeskukseen Virossa, mutta myös Kittilässä, Vuolenkoskella, Prahassa ja Joensuussakin on käyty.

Päiväretket

Klubi on mukana yhdessä alueellisen nuorisotyön sekä koulujen kanssa järjestämässä uusille 7-luokkalaisille ryhmäytymisleiripäiviä, jonka aikana tutustutaan uusiin luokkalaisin ja opettajiin.

Ryhmäyttämispäivien lisäksi Klubi järjestää nuotiohetkiä läheisessä Kumpulan koulukasvipuutarhassa sekä muita erilaisia oppitunteja.

Kuva: Lerikolussa ja retkillä tikkupullanpaistoa
Kuva: Klubilla ja leirikouluissa voi taiteilla
Kuva: Lapsia metsässä. Klubilla järjestetään toimintaa luonnossa.
bottom of page